Stół do restauracji? Zwróć uwagę na nogi do stołów

Autor: Przemek S Kategoria: Porady, recenzje, opisy Data: Komentarze: 0 Odwiedziny: 924

Przy wyborze restauracji, w której zje się posiłek w dużej mierze decyduje oczywiście menu, cennik a także polecenia innych ludzi. Jednak zgodnie z powiedzeniem, że "je się oczami" podświadomie często o wyborze miejsca na obiad czy kolacje decyduje jego wygląd. Wnętrze lokalu może bardzo skutecznie przyciągnąć ale także odstraszyć klienta. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co zrobić, by wnętrze Twojego lokalu swoim wyglądem wyłącznie przyciągało potencjalnych klientów? Zdawałeś sobie sprawę, że w restauracji ważne mogą być... nogi do stołu? Z wielu powodów postaw na... stół! To właśnie przy stole klienci spożywają posiłek, musi więc on być przestronny, estetyczny a siedzenie przy nim powinno być przyjemnością. To tylko trzy bardzo ogólne cechy dobrego stołu. Warto skupić się na temacie bardziej szczegółowo.

Aspekt wizualny przyciągnie klienta

Zanim klient zasiądzie do stołu dobrze byłoby gdyby ten stół zaprosił go do siebie. Stół w restauracji powinien pasować stylem, kolorem, kształtem do reszty elementów znajdujących się w lokalu. Zastanów się więc dobrze jaki jest styl Twojej restauracji i dla jakich klientów jest ona dedykowana. Jeżeli jest to restauracja elegancka, w której organizujesz imprezy rodzinne bądź firmowe, nie wybieraj małych stołów z palet, ani okrągłych stolików kawowych. Wówczas najlepszym wyborem będą stosunkowo duże, klasyczne stoły. Jeśli natomiast stawiasz na klientów, którzy chcą zrelaksować się w weekendowy wieczór przy piwie i przekąskach, wówczas zrezygnuj klasycznych stołów, na których mógłbyś postawić dwudaniowe danie i deser. Stół powinien stanowić spójną całość z wystrojem lokalu.

Dobrze dobrane tworzywo nie przyciągnie uszkodzeń

Aspekt wizualny jest oczywiście w pierwszej kolejności ważny dla potencjalnych klientów. Dla właścicieli natomiast ważniejsze może być to, z czego stół jest wykonany. Tutaj również należy zwrócić uwagę na przeznaczenie stołu. Jeżeli Twój lokal jest lokalem, do którego grupki znajomych przychodzą napić się alkoholu, nie będzie dobrym pomysłem zakupić szklane stoły. W tego typu lokalu postaw raczej na bardziej odporne na zniszczenia tworzywa. Podobnie jeśli częstymi gośćmi są u Ciebie rodzice z dziećmi, zainwestuj np. w stoły drewniane i okrągłe- takiego stołu dziecko nie uszkodzi i nie uderzy się w jego róg. Zwróć również uwagę na nogi do stołu, zarówno na tworzywo, z jakiego są wykonane, jak i na ich kształt i stabilność. Dzięki takim rozwiązaniom pracownicy lokalu unikną nadmiernego sprzątania a Ty, jako właściciel, kosztów związanych z częstą wymianą stołów.

Dobre nogi do stołów postawią biznes na nogi

I przy okazji postaw na nogi swój biznes. Klienci restauracji, być może nawet podświadomie, ale docenią stół, przy którym komfortowo się siedzi. Kluczową rolę odgrywają tutaj nogi do stołu. Mogą one w skuteczny sposób przeszkadzać nogom klientów: zbyt masywne pozostawią mało miejsca dla klienta, zbyt cienkie sprawiać, że każdy ruch nogami będzie poruszał również stołem. Nogi do stołów w Twojej restauracji powinny być idealnie dobrane. Jeżeli upatrzone stoły nie mają idealnie dobranych nóg, jest możliwość zakupu stołów na zamówienie. Więcej na ten temat można poczytać na tej stronie. Można również od razu dokonać zakupu wybranego blatu i nogi do stołu.

Wybór odpowiedniego stołu do restauracji jest więc bardzo ważnym wyborem. Wygląd, funkcjonalność, nogi do stołów, a także jego wysokość- to wszystko powinno być brane pod uwagę przy zakupie elementu, przy którym klienci będą spożywać zamówiony posiłek.

Komentarze

Brak komentarzy

Dodaj komentarz